Референции от клиенти

Поискахме обратна връзка от нашите участници на следните въпроси:

 1. Каква е ползата за теб от курса „НЛП ПРАКТИК“?
 2. Как беше преподаван материала?
 3. Какво ще препоръчаш на бъдещите участници – защо да се включат?
  • Комплексна. Преоткривам себе си и съжалявам, че не съм дошъл по-рано. Това, за което ми помогна курса е управление на емоционалните състояния. Това означава, че започнах да наблюдавам хората и започвам да ги разбирам по-добре като задавам правилните въпроси. Много ми хареса методологията да си „майсторски неопределен“, защото когато запазиш неутралитета на влияние на събеседника резултата е, че започва да си казва всико – може да не се съгласявам с него, но поне вече и не съм срещу него.
  • Учиш се да бъдеш гъвкав.
  • Взех си своето. Лора е страхотен професионалист. Тя те „обгръща“ и има много уши. Материяала е непознат и беше представен по достъпен за мен начин. Харесва ми как излага материала и как го комуникира – интерактивно е, с много добра структура и съдържанието всеки сам си го извлича. Тя използва точните думи на точното място.
  • Всеки има нужда от такъв курс, въпросът е той да вземе това решение, когато е готов. 
  Ники Бунцев – IBM
  • Възможността да погледна по различен начин на всичко! Даде ми практични техники за справяне с моя вътрешен свят; даде ми основа за по-добри комуникационни умения, даде ми доста начини да се забавлявам, докато практикувам това, което съм научил и се получава.

  По-добри отношения с приятели, семейството, близкия човек и да се „закотвям“ като постигам по-добри резултати в университета.

  Запознах се с много интересни хора, с различна сфера на интереси. „Изчистих“ се от доста неща с упражненията и се забавлявах.

  • На места бързо (по-бързо, отколкото можех да възприема), имаше достатъчно примери от реалността, интерактивно. Когато зададеш тема или въпрос към Лора, тя се отваря за разговор и ти помага по конкретното питане. Отворена е към други коучинг теории не само НЛП. Имаше много упражнения с участници от групата.
  • Защо ли не? За да се научат как да живеят по собствен избор, да получат силата да избират за себе си!
  Пламен Чергаров – студент по психология, канидат спортен коуч
  • Преодолях фобията си от паяци – в къщи си имам един, който преди щях да търся начин как да го убия, а сега си го гледам и не ми пречи.

  Иначе ползата за мен от курса е осъзнаването, че бях като „кон с капаци“ – трудно разбирах и приемах другите. Положителната промяна за мен се състои в това, че преди се ядосвах и си казвах „край“, а сега се поставям на тяхно място и ми е по-лесно да ги разбера. Всеки си има свои дефиниции за нещата и го прави с добри подбуди.

  • Изключително интересно, завладяващо и лесно за усвояване. Трудно се прилага, но някак си ми „звучи“.
  • В какъвто и момент от живота да си, струва си да се пробва. Нестандартно е и успях да се изолирам от чуждата негативна енергия. Все едно някой да не преживее Лобов. 

  НЛП дава повече търпение, вече съм по-разбираща съм спрямо другите и се промени начина, по който аз приеманм някои неща. Вместо да се ядосвам, сега се забавлявам.

  Дава много положителна енергия и заряд!

  Ивайла Стоянова
  • Научих много практически модели и методи, които да приложа конкретно. Имаше много практика. Спрямо себе си се научих да си форулирам въпроси към себе си. Курса ми даде увереност, че ще ми е по-пълноценна изявата с другите хора.
  • С много енергия и атрактивно. Дори като се връщах в моето ежедневие си носех eнергията със себе си.
  • Да си отварят широко очите и ушите през целия период на контактуване с колегите и да учат и взимат щедро. Да бъдат търпеливи и да изчакат, защото може да им звучи объркано, докато започне да им звучи на място. 
  Гергана Георгиева – собственик на ферма за био продукти
  • Придобих повече увереност в самата мен, защото в последно време си бях изгубила „блясъка и чаровността“.
  • Начина е много добър, защото е достъпен и забавен
  • Всеки един, колкото може по-рано да изкара курса – той е полезен за негово лично развитие, което ще му помогне с контакти с колеги, близки, семейството и да намерят пътя към себе си.

  Колкото по-рано, толкова по-добър старт в живота.

  Соня Табукова
  • В личен план – по-добре да се разбирам със себе си – да знам това, което искам дали го искам наистина. По-лесно преработвам и преодолявам стреса като вътрешно усещане.

  В работен план – по –добро разбирателство с колегите, по-свободна комуникация с клиентите, по-лесно се получава това, което искам и „не тръгвам с рогата напред“, както преди.

  • Супер и разбираемо. Отношението на Лора е такова, че тя подхожда с разбиране, готова да помогне на всеки и да даде съвет.
  • Ако иска да му е по-лесно да печели клиентиJ Учиш се на стратегии и различни начини, по които можеш да подхождаш.

  Искам пак и ще повторя!

  Йордан Васлев
  • Огромна! Помогна ми да спра да се асоциирам с другите хора и ми е по-лесно да живея! Разбирам се по-лесно с другите и се уча от техните грешки и опитJ

  Не се ядосвам за глупости!

  • Перфектно! Забавно е, интересно е, има много упражнения.

  Намирам приложение и в личния си живот и в работата.

  • Да вземат колкото може повече от Лора, защото това е безценно. Научих се как да вземам успешни решения и ще си го приложа абсолютно!
  Зорница Стоянова
  • Стратегии, които научих да се чувствам по-добре, когато съм по-унило състояние, как да подобря комуникацията с близките си и да приема негативните настроения на другите и ги насоча в по-позитивна насока. НЛП е наистина практика!

  Това, което правя различно е, че наблюдавам хората по-добре, проявявам повече разбиране, търпение и се старая да използвам все повече позитивни стратегии за реагиране в дадени ситуации. Едно от най-хубавите неща, върху които да се фокусира човек, защото наистина променя живота!

  • Практически насочен – винаги се ориентира върху това, което дава резултат и може да се използва в конкретни ситуации. Познанието е да ни служи и сега знам как да използвам миналото, за да го приложа в настоящето. Имам по-добър вътрешен баланс.
  • Да са настроени супер позитивно, защото това ще им помогне да преживеят курса по-пълноценно и да си вземат повече от курса. Да влизат с усмивка и да си тръгват с усмивка
  Александър Григоров
  • Повишаване на самочувствието и увереността в себе си. Общувам с хората и приемам различно информацията от тях – по-различно от преди и оптимизирам комуникацията, което подобрява взаимоотношенията с другите.
  • Това, което ми хареса е, че не се набляга на терминологията, а е предаден на разбираем език. Също е много интерактивно – това, че всеки път си с различен партньор от групата ти помага да опознаеш всички и да се „напаснеш“ с хората, което е предпоставка за създаване и на добри приятелства занапред.
  • Бих го препоръчала със сигурност на всеки, който иска да открие промяна в себе си към по-добро. За всеки е в различна посока, но за всеки се случва и е за добро!
  Александра Кънева

В какво курсът Вълшебството на публичната изява е по-различен от взички останали курсове по презентационни умения?

 • Във всичко! Има много практика, информацията, която се предоставя се предоставя по достъпен начин. Ползата ми е това, че научавам нови неща за презентирането. За разлика от всички останали курсове, тук ни показаха как да структурираме презентацията си и как да се подготвим преди презентация, как да се държим пред публиката. Техниките, които ни предоставиха да използваме. Елица Димитрова – медицински представител A&D Pharma Bulgaria
 • Това, че тук има дух. Начина, по който се предава информацията е различен – няма стандартното преподаване. Харизмата на водещите. Получава се информация, която лично за мен ще се използва и ще се чувствам по-освободена да изявавам себе си. Милена Мачканова – управител на комплекс за социални услуги за деца „Дом за деца лишени от родителска грижа“, Център за обществена подкрепа, Център за работа с деца на улицата
 • Усещането, настроението, самата среда като обстановка е различно, чувството – силната практическа насоченост. Ползата за мен е, че се замислих за това, че ако досега съм обръщала по-голямо внимание на съдържанието и на ползата за слушателите, сега обръщам внимание и на внушението и на себе си като послание. Цвета Маринова – експерт ЧР, ЧЕЗ
 • Едното е, че участието на Стойчо придава много рутина и знания, което не съм срещал досега. Обстановката, в която се поднасят знанията е изключително приятна и творческа. Ползата за мен е, че научих нови знания как да комуникираш и се запознах с нови хора. По-различно правя начина, по който изграждам темата на разговор. Спас Спасов – интернет предприемач и строителен инженер, DS Domination
 • С всичко това, което ще си взема от всеки един участник, защото от всеки научих по нещо, а от Лора и Стойчо просто грабя с пълни шепи. Само за 3 дни наистина се чувствам много по-уверена и готова да направя това, което обичам, което е да помагам на хората да намират и използват най-доброто в себе си. Благодаря на всички! Виктория Колева – екскурзовод „пътуването към себе си“
 • Не търся да е различен, а да е на едно ниво, както предишните курсове на Лора. По-еднакъв е с професионализма и нивото, с което Лора презентира, обучава - тя е велик ментор за мен. Ако всеки път е различно това ниво няма да бъда доволна. Ако трябва да опиша с една дума това ниво е професионализъм – в детайлите, че всеки един курс е различен ДА, но нивото е едно – ВИСОКО. Елена Николова – печатница Хеликс Прес, мениджър производство
 • Това, което ме впечатли е най-вече как си разпределят Стойчо и Лора работата, много добре се допълват, много ми харесва как се подкрепят и едновременно опонират един друг себе си. Дават едни и същи гледни точки и вариации и така стига много по-лесно до хората. Даде ми знания, потвърди това, което съм знаела преди, но не съм го знаела като теория, което е хубаво за един човек, тъй като повторението и да му каже „абе ти знаеш ли“, този курс помага човек да върви напред и да развива себе си! Мирела Георгиева – професионален танцьор и организатор на танцови събития