fbpx
Работещ мъж

ЛИЧЕН ТРЕНЬОР ЗА ПОСТИГАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ

Коучът е професионалистът, който застава до човека, потърсил неговата намеса и работи целенасочено за това клиентът да получи търсените резултати в личния си и професионален живот. Коучът допринася за успеха и удовлетворението на клиента. По този начин реализира и своя успех.

КАКВО ЗНАЧИ КОУЧ?

За да вникнем по-дълбоко в същността на термина „коуч”, нека изследваме етимологията й. На английски език „coach“ e пощенска кола, дилижанс, карета, вагон, автобус. Изразът „to travel in a coach“ означава „да пътуваш в превозно средство” по релси или по въздуха. С други думи, „coach“ е превозно средство, което придвижва човек или група хора от една начална точка до желаната крайна дестинация.

Коучът осигурява и има задача да поддържа сигурна среда или „пространство“, в която клиентът да изследва всички възможни опции за решаване на казус или изпълнение на цел. Коучът не оценява резултатите, нито съди клиента, но пък провокира движението към желания резултат и гарантира следването на избраните стъпки.

Коучът е този, който върви ръка за ръка с клиента от анализа на актуалната ситуация (място на тръгване) до определяне на целите (място на пристигане) и изработването и реализирането на плана за действие, свързващ началната точка с желания резултат.

КАК РАБОТИ КОУЧЪТ?

Коучът е личен консултант и няма нищо общо с терапевт или лекар. Той не се занимава с психически патологии или психотерапия, нито с диагностика и лечение на каквито и да е болести.

Той си служи с разнообразен набор от инструменти, благодарение на които съумява да извади най-доброто от своя клиент, помагайки му да преодолее собствените бариери и да развие пълния си потенциал.

Коучът се ангажира да съдейства на своя клиент в постигането на целите му, като набляга върху „изобретателно подобрение”. То се различава от характерното за терапията и лечението „коригиращо подобрение”. С други думи, методите, които се прилагат при коучинга, се ориентирани към целите, а не към самия проблем.

Нашите коучъри

Всички коучъри в Българска Коучинг Академия са завършили програмата ни и притежават международен сертификат за НЛП коуч от Обществото по Невро-лингвистично програмиране. Специализират в различни области – стратегическо планиране, корпоративно преструктуриране, стратегии в продажбите, лидершип, мениджмънт, подбор, работа със спортисти, външен и вътрешен бизнес коучинг, здравословен начин на живот, целеполагане, личностно развитие.

11

Лора Арнаудова

Основател на НЛП България и единствен сертифициран НЛП Коучинг треньор в България
22

Явор Арнаудов

Президент на Българска Коучинг Академия, Бизнес и търговски НЛП коуч